Älskar du vegetarisk mat? Då ska du hålla utkik på Nicklas Kokbok för om någon dag kommer jag ett berätta om ett projekt jag är involverad i. Gillar du grön mat  och ny inspiration så tror jag att du kommer att bli förtjust. Får jag välja så äter jag gärna vegetariskt.

När jag var och handlade fick jag syn på en förpackning svartkål – som är en korsning mellan grönkål och savoykål – och jag måste erkänna att jag nog aldrig ätit det tidigare, så det köpte jag hem. Allt måste testas – i alla fall en gång. Jag köpte också en flaska hallonbalsamico och ett par droppar över pastan och biffen gör verkligen succé.

4 portioner

bönbiff04 bönbiff05

Ingredienser:

 • 1 förpackning blandade bönor, 380 g
 • 1 förpackning kikärter 380 g
 • 2 vitlökar
 • 1 röd lök
 • 1-2 msk vetemjöl
 • 1 ägg
 • salt
 • peppar
 • tacokrydda
 • olja eller mjölkfritt margarin att steka i
 • 2 st stora squash
 • (champinjoner)
 • 1 förpackning svartkål
 • salt
 • peppar
 • Hallonbalsamico

Arbetsbeskrivning:
Biffarna: Kör samtliga ingredienser i en mixer och forma till fyra biffar. Stek 4-5 minuter på var sida.

bönbiff01

Pastan: Strimla squashen med en spirelli. Skär svartkålen i bitar. Stek i mjölkfritt margarin ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

bönbiff02 bönbiff03

Lägg upp pasta på ett fat. Lägg över en biff och ringa över lite Hallonalsamico.