God morgon. Hoppas att alla har det bra. Jag måste få berätta att Mormor Magda har lanserat en mejerifri kollektion av glassar som är fria från mjölk, ägg, gluten, soja, nötter och som alltid, tillsatsfri. En av smakerna är Skånsk Lakrits tillsammans med Lakritsfabriken i Ramlösa! Mums säger jag 🙂

I Mormor Magdas Mejerifria kollektion används kokosmjölk och grädde istället för traditionella mejeriprodukter och ägg. En av glassarna är sötad med dadlar istället för socker. Glassen har så smått lanserats under november och sortimentet består av sex olika glassar.

skånsklakrits

Om du är sugen på het mat så vill jag tipsa om den här goda middagen, kryddig fläskfilé med bönpasta. Har du inte bönpasta går det precis lika bra med vilken pasta som helst.

bönpastafile01

bönpastafile02

Ingredienser:

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk grön currypasta
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 msk japansk soja
  • 1 förpackning bönpasta
  • 1 röd paprika
  • ½ pak choi (asiatisk kål)
  • sweet chilisås

Arbetsbeskrivning:
Skär fläskfilén i strimlor. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Lägg ner köttet i plastpåsen och ställ kallt ca en timme.

Ta upp köttet och bryn det i olja.

Koka bönpastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och blanda med strimlad paprika och skivad pak choi. Lägg köttet på pastan. Häll på lite sweet chilisås och servera.