4 portioner

bosse

Av någon anledning får den här bilden mig att tänka på ”den gamle och havet”. Nåväl, efter en kylig decemberdag ute vid Kåseberga är det gott med en värmande fiskgryta.

Ingredienser

  • 400 g sejfilé (alt torsk), skuret i ca 1 cm tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 st finstrimlade morötter
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ca 5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • paprikakrydda

Arbetsbeskrivning
Skala och hacka löken. Strimla morötterna tunt. Smält mjölkfritt margarin i en gryta och fräs löken och morötterna.

Tillsätt fisken, vatten och fiskbuljongtärning. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Red av med 2 msk vetemjöl. Smaka av och krydda ev mer.

Serveras med kokt potatis alt kokt ris och ett gott bröd.