I dag fyller äkta hälften år så vad passar bättre än ett riktigt smarrigt tårtrecept. Vi försöker bestämma oss för vilken tårta vi ska servera till Emmas student och i och med det så innebär det att det bakas och äts mycket tårta här hemma. Den här mjölkfria Bountytårtan sitter som en smäck i magen och sockerbehovet har definitivt fått sitt för kommande vecka. Jag gissar att vi får ut nästan 16 bitar på den här tårtan för den är så mäktig med kokos och choklad. Men god!
1 tårta
Ingredienser:
- 9 äggvitor
- en liten nypa salt
- 4 dl strösocker
- 6 dl kokos
- 11 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 300 g mjölkfri mörk choklad
- ½ dl växtbaserad dryck
- 300 g mjölkfritt margarin
- Kokoschips
Arbetsbeskrivning:
Plocka fram bakplåtspapper och klipp ut fyra stycken runda cirklar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt och smöra cirklarna med mjölkfritt margarin.
Vispa äggvitor och salt så att det blir så styvt att du kan vända bunken upp och ned ovanför ditt huvud. Vispa i en dl socker åt gången och när det är klart vänder du ned kokos (använd inte vispen till detta).
Bred ut marängen på de fyra cirklarna.
Sätt in i 150 graders ugn i ca 30 minuter. Sänk därefter värmen till 130 grader och låt dem stå inne tills de är torra. Det tog ca 30 minuter för min ugn men allt är beroende på väder, vind, ugn etc så se till att du håller ett öga på marängen. Det kan ta kortare tid – eller längre tid.
Ta ut marängbottnarna så de får kallna.
Lägg äggulor och strösocker i gryta och koka upp under konstant omrörning. När krämen tjocknat så tar du grytan från värmen. Rör ned växtbaserad dryck och choklad. Rör tills chokladen smält. Ställ chokladen så den kallnar.
Vispa mjölkfritt margarin så det blir pösigt och mjukt. Vänd ned det i den kalla chokladkrämen.
Lägg en marängbotten på ett serveringsfat. Bred ut 3 msk chokladkräm och fortsätt sedan att varva.
Återstående kräm brer du ut på toppen och du kan om du vill bre lite grand på sidorna.
Strö över kokoschips. Jag använder kokoschips i märket Tant Grön.
Trackbacks/Pingbacks