När jag blev arbetslös förra året så hade jag en backup-plan att starta en webbutik med mjölkfria produkter och en massa roliga mjölkfria och veganska recept, men eftersom jag fick nytt härligt jobb så föll de planerna i stöpet. Jag satt och rensade en massa filer och då hittade jag det här inlägget från min butik som aldrig lanserades. En mjölkfri mjukost. Hoppas det smakar. Dotterns favorit var den med granatäpple.
ostpuck01 ostpuck02-1 ostpuck03

ostpuck04-800x533

Ingredienser:

  • 5 dl caschewnötter
  • ½ dl vatten
  • saft från ½ citron
  • 1 dl näringsjäst
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • (2 klyftor riven rökt vitlök)

Smaksättning och för att rulla den färdiga osten:

  • pepparmix
  • granatäpple
  • rökt vitlök

Arbetsbeskrivning:
Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar. Mixa samtliga ingredienser i en matbererare tills du får en slät massa. Blanda med någon av smaksättarna.

Forma 4 puckar av osten och rulla den i någon av smaksättningen. (Det blir enklare om du har blöta händer).

Placera osten på fat och sätt in i kylskåpet. Den får fastare form efter ett par timmar.

 

 

Spara