Lördag förmiddag begav sig 3/4 av familjen iväg till Brödlabbet som ligger på Stora Råby Byaväg i Lund och jag blev helt förälskad i både den lantliga miljön som bageriet. Hit skulle jag vilja flytta. Brödlabbet är ett ekologiskt surdegsbageri och naturligtvis fick ett gott bröd följa med oss hem. Som jag berättat tidigare så är vi dåliga på att äta bröd (det blir grötfrukost istället) men oj så gott det var att sätta tänderna i ett riktigt bröd. Ett perfekt surdegsbröd bakat med kärlek och säd från egna gården. Jag skulle vilja lära mig baka surdegsbröd och jag såg att Brödlabbet håller i kurser så det kanske kan vara något att ha i åtanke framöver.
En av anledningarna till vårt besök var att Christina från Bröd & Kvarn demonstrerade sina mjölkvarnar, müsli- och flingkvarnar och siktar och jag var helt enkelt nyfiken att se hur de fungerade. Enkelt uttryckt så kan man säga att man själv köper säd, maler och bakar med mjöl från egen kvarn. Det är hur läckert som helst och det måste vara en fantastisk känsla att bjuda på bröd – eller varför inte pizza – som är bakat på egenhändigt mald säd. Det blir en helt annan kvalité på mjölet än det man köper i butik. Kvarnarna är jättefina och jag kan verkligen förstå den matglädje som infinner sig när man gör allt från grunden, från att mala till att baka.
Riktigt gott med surdegsbröd:)
Jag skickade in mitt bidrag den 25 under månadens björnbär, men kan inte se att kommentaren ligger där.
Ska jag skicka länken igen?
Hej Milla. Mitt fel – för jag har inte hunnit godkänna alla kommentarer – men det är på gång!