Vi är klara med renoveringen av Nicklas rum och det känns så skönt. Vi har bara målat och bytt listor och rummet var i stort behov att fräschas upp då den gamla röda fondväggen och de grå väggarna kändes helt fel. Det var snyggt för 12 år sedan men nu…. nä. Nu är hans rum vitt med gråa detaljer i matta, gardiner och pynt och det är så snyggt. Vi vet ju inte om Nicklas flyttar hem igen efter att ha avslutat sina studier i Helsingborg men det känns fräscht att ha ett snyggt gästrum, om inte annat. Jag hittade ett jättesött nattduksbord (och ja, jag har glömt att plocka bort lapparna på benen…) och så hittade jag ett par tassels som jag vet att han kommer att hata – men de får vara kvar tills – eller om – han flyttar hem igen.

Igår hann jag också baka en jättegod brownie som jag vet att du kommer att älska. Det är något visst med choklad. Älskar mörk choklad och ibland får jag sådana cravings efter choklad att jag bara måste ha en bit. Och har jag ingen choklad hemma så får jag ställa mig och baka.

Första gången jag åt en riktig amerikansk brownie var året innan jag åkte iväg som utbytesstudent till USA. Innan jag visste om jag skulle bli erbjuden ett stipendium för mitt USA-år så gick jag igenom en del intervjuer och vid ett av de tillfällena blev jag bjuden på en brownie av en tjej som just kommit hem från sitt år i USA. Det blev kärlek vid första tuggan kan man milt säga.

Min brownie innehåller ingen riktig choklad utan bara kakaopulver – men den smakar så mycket choklad att jag inte tror att någon tänker på det. Den mjuka chokladkakan har en strykande åtgång och jag brukar göra tre sorter av samma smet, 1/3 av kakan penslar jag kaffeglasyr på och strör på lite kokos, 1/3 strör jag florsocker över och den sista 1/3 får vara precis som den är.  Det bästa med det här receptet – förutom att min brownie är så god – är att du inte behöver en massa bunkrar. Smält det mjölkfria margarinet i en gryta och sedan blandar du bara resten av ingredienserna i grytan. Lätt som en plätt. Du behöver en gryta, ett decilitermått och en slev. That´s it.

25 st

Ingredienser:

  • 175 g mjölfritt margarin
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk espresso
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • knivsudd salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 2 dl hackad mandel

Arbetsbeskrivning:
Smält mjölkfritt margarin i en gryta. Rör ned strösocker och ägg. Blanda i övriga ingredienser.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk över lite olja. Bred ut smeten (som är styv). Sätt in i 175 graders ugn i ca 15 minuter. Kakan flyter inte ut utan där du brer ut den – där blir den.

Ta ut och låt kallna. Vill du bre på kaffeglasyr på 1/3 av kakan så blandar du 1 dl florsocker med 1 msk espresso. Pensla på den varma kakan och strö över kokos.

Spara

Spara