Min mammas fantastiska bröd som serveras till bufféer. Både lätt att göra och lätt att äta 😉 Degen görs kvällen innan och får stå och kalljäsa i kylskåpet över natten. Du får ett segt, gott bröd.
1 stort bröd
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 1 msk salt
- 8 dl vatten
- ca 16 dl vetemjöl
- olivolja
- flingsalt
- kummin
Arbetsbeskrivning:
Rör ut jästen med salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen väl (som ska vara klibbig). Ju mer du arbetar degen- desto bättre blir brödet.
Sikta ett tunt lager vetemjöl över degen, sätt en handduk över och låt jäsa i kylskåpet över natten.
Nästa morgon sätter du ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på en smord plåt och ringla över en tunn stråle olivolja. Flinga över kummin och/eller flingsalt.
Sätt in brödet i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och låt brödet stå inne i ytterligare 20 minuter.
Ta ut och låt kallna på ett galler.
Trackbacks/Pingbacks