Det märks att jag börjar bli mer bekväm att baka glutenfritt för jag står inte och svär över degen lika ofta som jag gjorde tidigare. Dessa bullar gick åt som smör i solsken men nästa gång kommer jag att göra dem lite tjockare då jag tyckte de kändes lite tunna. Jag tror jag skar mellan 1,5-2 cm skivor men jag tror det behövs minst 3 cm för att de ska kännas mer rejäla. Det påverkar dock inte smaken, de var lika goda för det.

cirka 20 stycken

Ingredienser:

Deg

  • 5 dl sojamjölk
  • 50 g jäst
  • ½ dl fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 3 dl rismjöl
  • 2½ dl majsmjöl
  • 1½ dl majsstärkelse
  • ½ tsk salt
  • 75 g rumsvarmt mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 175 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • kanel

Pensling

  • 1 ägg att pensla med
  • pärlsocker

Gör så här:

Värm sojamjölken till 37°.
Lös jästen i sojamjölken och vispa i fiberhusk, ägg, äggvita, socker och kardemumma. Låt svälla några minuter.
Blanda ner de torra ingredienserna och arbeta till en jämn deg.
Klicka i smöret lite i taget och arbeta in det i degen. Täck degen med bakduk och låt jäsa minst en timme.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Kavla ut degen till en eller två stora rektanglar. Bred på fyllning och rulla ihop längs långsidan. Skär ca 3 cm breda skivor av rullen och placera ut på en bakplåtspappersklädd plåt med bara någon centimeters mellanrum.
åt bullarna jäsa ca en timme eller mer. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.