En favorit i repris. Grytan blir allra godast om man gör den en dag i förväg och sakta låter värma upp den dagen därpå.

4 portioner

burgundisk

Ingredienser

  • 500 g nötkött alt griskött
  • 10 små lökar 200 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2½ dl rödvin alt buljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • persilja
  • 100 gr rimmat el rökt sidfläsk

Arbetsbeskrivning
Skär köttet i bitar. Förväll löken några minuter och skala den. Tvätta champinjonerna. Skala och skiva morötterna. Bryn köttet i fettet och lägg efterhand över i en gryta. Fräs lök, champinjoner och morötter. Lägg över i grytan. Rör i tomatpuré och vin eller buljong. Krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan och pressad vitlök.

Låt koka i ca 15 minuter. Strimla och fräs fläsket. Rör i fläsk och persilja i grytan.

Serveras med kokt potatis eller ris.