En favorit i repris. Grytan blir allra godast om man gör den en dag i förväg och sakta låter värma upp den dagen därpå.
4 portioner
Ingredienser
- 500 g nötkött alt griskött
- 10 små lökar 200 g champinjoner
- 2 morötter
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 2 msk tomatpuré
- 2½ dl rödvin alt buljong
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 lagerblad
- 1 tsk timjan
- 2 vitlöksklyftor
- persilja
- 100 gr rimmat el rökt sidfläsk
Arbetsbeskrivning
Skär köttet i bitar. Förväll löken några minuter och skala den. Tvätta champinjonerna. Skala och skiva morötterna. Bryn köttet i fettet och lägg efterhand över i en gryta. Fräs lök, champinjoner och morötter. Lägg över i grytan. Rör i tomatpuré och vin eller buljong. Krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan och pressad vitlök.
Låt koka i ca 15 minuter. Strimla och fräs fläsket. Rör i fläsk och persilja i grytan.
Serveras med kokt potatis eller ris.
Trackbacks/Pingbacks