Vi äter inte kyckling lika ofta som jag skulle vilja och det beror mest på mannens motvilja. Han har tröttnat på både kyckling och lax och skulle jag mot förmodan vilja ha det, så gäller det att komma upp med något som han kan tänka sig att äta. Jag har stått för markservice under tiden sonen och mannen har lagt nytt golv i uterummet och tanken är att uterummet ska invigas imorgon kväll. Vårt gamla golv hade drygt 20 år på nacken och var väldigt slitigt. Det kvittade vad jag än gjorde, det såg bara skitigt ut. Men nu är snart uterumsgolvet fint igen – vi har också satt in golvlampor och det ska bli riktigt mysigt när det är klart.

Till lunch blev det chicken nuggets och det var riktigt, riktigt gott. Det fick tummen upp av alla parter. Jag har alltid trott att det var svårt att göra egna chicken nuggets men det var hur enkelt som helst. Jag föredrar att använda det här glutenfria ströbrödet för det blir så krispigt gott. Du behöver också panko, som är ett asiatiskt ströbröd. Det har lite flingkaraktär och allt blir härligt krispigt vid stekning.

Så, plocka fram tre skålar. En häller du ströbröd i, i den andra vispat ägg och i den tredje skålen lägger du panko. Nu är allt förberett för dina chicken nuggets.

4 portioner

Ingredienser

  • 700 g kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • glutenfri ströbröd
  • panko
  • olja för stekning

Så här gör du:

Dela varje kyckling i tre bitar. Sedan delar du de bitarna varsin gång, dvs du ska få ut sex bitar av varje kycklingfilé.

Salta och peppra.

Doppa varje kycklingbit i första skålen med ströbröd. Vänd sedan biten i uppvispat ägg. Lägg sedan ned biten i pankoblandningen och se till att varje bit får rikligt med panko på sig.

Stek kycklingen i rikligt med olja tills de är gyllenbruna och klara i mitten, efterstek ev i ugn 200 grader.

Servera med grönsaker och en god sås.