Hej alla – och trevlig helg på er. Det känns som om jag varit frånvarande från bloggen hur länge som helst och att jag bara har hunnit lägga upp recept per automatik. Jag är ledsen för det och ska försöka bättra mig…
Jag började ju nytt jobb i slutet av augusti och det är fantastiskt, men oj vad jag varit trött på kvällarna. Det är en helt ny bransch och mycket att ta in och lära men jag stormtrivs och mår så bra. Bättre än vad jag gjort på länge – även om det varit tufft och min kropp fullständigt kraschade i mitten av augusti – men jag tror det beror på all den stress jag kände jag när blev uppsagd på grund av arbetsbrist och mitt i alltihopa fick min älskade mamma en stroke.Det blev helt enkelt för mycket.
Nu kan jag erkänna att det varit tufft ett par månader och det här med att hitta nytt jobb när man uppnått en viss ålder är inte det lättaste. Folk får säga vad de vill men det råder åldersdiskriminering på den svenska arbetsmarknaden. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta ämne men eftersom jag vill att blodtrycket ska ligga lågt så är det lika bra att lägga locket på 😉 I alla fall ett tag. Det är möjligt jag jag skriver mer om detta framöver. Har du råkat ut för samma sak så hör gärna av dig till mig.
Det är inte ofta hela familjen är samlad – inte minst eftersom Nicklas flyttat hemifrån – och det är väl därför jag fyller huset med utbytesstudenter någon gång emellanåt (vi har en amerikansk kille på väg in i oktober som dock bara stannar bara en vecka – och Lachlan från Australien ska också hälsa på oktober/november). Sist hela familjen var samlad så gjorde jag en chicken teriyaki och jag använder en såsbas som jag hittade på asiatiska avdelningen på Willys. Jag serverade min chicken teriyaki på en bädd av svenska rotfrukter – och det var fantastiskt gott. Mums!
6 portioner
Ingredienser:
- 2 st palsternackor
- 1 stor sötpotatis
- 3 morötter
- 6 potatisar
- 1 röd lök
- salt
- peppar
- torkad ramslök
- olja
- 600 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- olja
- 1 påse teriyakisås
Arbetsbeskriving:
Alla rotfrukter skalasoch skäres i bitar. Blanda i en ugnsform med olja och salta, peppra och häll på lite torkad ramslök. Sätt in i 175 graders ugn i ca 30 minuter.
Strimla kycklingen och salta och peppra. Bryn kyckligen i olja.
Strax innan rotfrukterna är klara blandar du i kyckling och teriyakisås i formen. Sätt in formen i ugnen så allt blir varmt. Servera.
Har oxå haft en tuff början på hösten även om jag har samma arbetsplats, men börjar nu hitta balansen igen och må bättre.
Ett trevligt recept du knåpat ihop 🙂
Ha det gott