Förkylningen från helvetet har drabbat mig och oss, så all renovering har saktat ned. Vilket betyder att jag får fortsätta leva i den här röran ett par dagar till. Blir galen! Vi som trodde att vi skulle vara klara den här helgen, men om så sker får endast tiden utvisa. Väggar och tak ska målas och sedan ska tapeten upp.  Jag vill gärna dra igång projekt med sedan står jag inte ut med den röra som det bidrar till, så det blir som en ond cirkel där jag vill få klart allt på studs. Jag har liksom inte tålamod med den där renoveringsbiten när allt ska färdigställas. Något som piggar upp mig när jag legat stilla och snörvlat är musik och just nu är en favorit Dusk Till Dawn med Zayn och Sia. Så fin den är.

En annan soft spot som jag har är Darin och jag älskar hans musik som verkligen har blivit så mycket bättre sedan han började sjunga på svenska. Har ni hört Alla ögon på mig och Tvillingen? Love it! Jag kommer ihåg en episod för ett par år sedan, när han kom ut med plattan Lovekiller. Darin sjöng och uppträdde på Center Syd och jag fick dit min familj med rätt stor övertalning. Sedan tvingade jag min dotter att stå i kö för att köpa en CD och få den signerad –  i mitt namn naturligtvis. Hon skämdes som bara den för hon har aldrig gillat Darin – men med rätt mutor så går det mesta.  -Jag vet, jag borde bli anmäld till barnombudsmannen. I am a bad mama!

Trots snuva, feber och förkylning så försöker jag äta. Jag vet många som inte kan äta när de är dåliga, men jag är alltid hungrig. No matter what. Jag hittade ett par potatisar i kylen så det blev en lätt potatissallad med härligt doftande ytterfilé. Tycker du att potatissalladen blir för torr, tillsätt då mer kvarg. Och jag vet att jag är dålig på det här med såser, men jag gillar torr mat, vilket betyder att äkta hälften alltid använder en god kall barbecuesås för att piffa till sin mat.

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk pepparmix
  • 1⁄2 tsk vitlökpulver
  • 1⁄2 tsk salt

Potatissallad

  • 6 potatisar, kokt och skivad
  • 1 salladslök
  • 1 näve bladpersilja
  • 2 msk växtbaserad kvarg
  • pantofflesalt
  • pepparmix

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet. Blanda alla kryddor och gnid in köttet med kryddorna och lägg det i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°.

Strimla salladslök, och bladpersilja. Lägg allt i en skål tillsammans med växtbaserad kvarg och potatis. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.

Skiva köttet och servera med potatissallad och grönsallad.