Hej gottegrisar. Är ni sugen på mer julgodis? Den här chokladfudgen gör du med minimal ansträngning och tid samt med endast två ingredienser. Tre om du vill strö över mandelspån. Eller varför inte lite flingsalt? Jag använder kondenserad kokosmjölk och en burk kostar cirka 35 kronor ute i min butik (45 kronor i Renée Voltaires webbshop).

Hur är det annars ute i höstmörkret? Idag har det varit så ruggigt och jag är så tacksam över att ha ett arbete där jag sitter inomhus. Regnet har piskat ned och det har varit så pass mörkt att jag nästan väntar på att snöflingorna ska börja falla.

Jag har just betalat räkningarna och sitter nu och funderar på vad jag ska laga för middag till mig själv. Jag tror det får bli en riktigt krämig omelett med massor av grönsaker och räkor. Mums.

Cirka 16 bitar

Ingredienser:

1 burk kondenserad kokosmjölk

200 g mjölkfri choklad

mandelspån

Så här gör du:
Öppna burken och häll ner innehållet i en microsäker skål. Bryt ned chokladen. Sätt in burken i micron på maxeffekt i en minut. Ta ut formen och rör om. Jag rörde för hand och du ska röra så pass länge att smeten tjocknar och blir lite klibbig. Det tog cirka 4 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper i en form. Smörj med lite matolja (bara lite). Häll ner smeten och strö över mandelspån (om du inte vill ha fudgen naturell). Sätt in i kylskåp cirka 1½ timme. Ta ut och skär i bitar.

Förvaras i frys