Enkel chokladtryffel som kan smaksättas med konjak om man så önskar.

24 st

chokladtryffel01

chokladtryffel02

Ingredienser:

  • 200 g mjölkfri choklad
  • 1 dl imat eller creamy cooking
  • 1 paket saffran
  • 1 msk konjak (kan uteslutas)
  • ½ tsk honung
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • knäckformar

Arbetsbeskrivning:
Värm imat (eller creamy cooking) och lägg ned chokladen som du brutit i mindre bitar.  Rör om så det smälter.

chokladtryffel03

Blanda ned saffran, nötter, honung och konjak.

Sätt in chokladen i frysen så att den hårdnar (annars kommer du inte att kunna rulla dem). Jag satte in min choklad i ca 25 minut och efter det gick det bra att forma bollar. Efter att jag format runda bollar så rullade jag dem i hackad mandel, florsocker och chokladflingor. Sätt in i frysen och så är det bara att ta fram en stund innan servering.