Nicklas Kokbok har funnit på nätet i 19 år och som en del läsare vet så låg kokboken i vila i nästan fem år innan jag tog tag i den igen i slutet av 2013. Sedan dess har det i princip gjorts dagliga uppdateringar.

Efter nylanseringen har jag också börjat lägga ut information och tips om nya produkter eller roliga saker som jag ramlar över ibland. Nu vill jag gärna höra vad ni vill se på bloggen. Ska det vara en ren receptblogg? Eller vad är det som gör att ni läser Nicklas Kokbok? Det går naturligtvis bra att maila mig om ni inte vill svara nedan.

Och så över till fredagens recept. En riktigt härlig smakrik lasagne. Istället för köttfärs använde vi chorizo.

4 portioner

chorizolasagne

Ingredienser:

  • 6 st chorizo
  • 1 näve persilja
  • 1 burk tomatsås
  • bechamelsås
  • mjölkfri ost
  • 12 färska lasagneplattor

Arbetsbeskrivning:
Dra skinnet från korvarna. Använd ett rivjärn och riv korvarna så det blir en färs. Blanda med persilja och tomatsås. Häll lite bechamelsås i botten av en form. Lägg på ett lager plattor och sedan ett lager korvfärs. Häll på lite bechamelsås. Fortsätt varva plattor med korvfärs och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås. Lägg på ett lager mjölkfri ost och sätt in i ugnen, 175 grade, i ca 30 minuter.