Ingredienser:
- 2 stora citroner
- 300 ml strösocker
- 125 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
- 2 ägg
- 200 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 100 ml citronsaft
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med avtagbar botten väl.
Skär ca 8 tunna citronskivor från en av citronerna. Vänd skivorna i strösocker och lägg dem sedan i botten på din form.
Rör mjölkfritt margarin och 150 ml strösocker tillsammans med 2 msk citronsaft. Blanda ned ägg och vispa väl. Blanda ned vetemjöl och bakpulver.
Bred smeten över citronskivorna och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr.
Under tiden kokar du ihop citronsaft och 150 ml strösocker till en tjock sirap. Låt koka ordentligt ca 5 minuter. Rör då och då.
Ta ut kakan från ugnen och låt den vila ett par minuter. Vänd den sedan upp och ner (du kan få ta hjälp av ett verktyg för att få den att lossna).
Skeda sirapen över och spara en del till servering.