Hej på er 🙂 Hoppas att alla har överlevt julen. Själv så har jag ätit alldeles för mycket julgodis så jag känner mig rätt uppblåst men det är ju självförvållat.. På vårt julbord serverades bland annat en jättefräsch citrussallad och den kommer definitivt att stå på vårt bord igen.
Ingredienser:
- 2 apelsiner
- 100 g färsk grönkål
- 2 nävar blandsallad, strimlad
- 0.5 liten rödlök, tunt skivad
Saffransvinägrett
- 0.5 dl rapsolja
- 2 msk balsamvinäger
- 0.25 g saffran (0,5 frp)
- 0.5 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
Kanderade nötter
- 2 msk strösocker
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 1 dl mandel eller valnötter
Så här gör du:
Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
Smält sockret i en stekpanna. Tillsätt mjölkfritt margarin och hackade valnötter. Stek tills de fått en fin färg och sockerblandningen är fint glansig runt nötterna. Fördela på ett bakplåtspapper att svalna.
Skär bort skalet på apelsinerna. Skär ut skinnfria klyftor.
Hacka grönkålsbladen i mindre bitar och krama runt med olja och salt, krama över saften från resterna av ena apelsinen.
Vänd ihop sallad,grönkål, apelsiner och lök. Ringla över vinägretten och toppa med nötterna.
Ja godis har man ätit alldeles för mycket av…
Tar tag i mig själv (igen) nästa år, kanske lyckas jag denna gången
Detsamma blir det gör mig. Jag kör fasta två gånger/år och i början av januari kör jag igång igen.