Sista semesterdagen igår och då passade jag på att käka lunch med en före detta kollega. Gud vad jag har saknat henne. Kändes så skönt att sitta och småprata och att få en uppdatering vad som har hänt i företaget med gamla kolleger och allt. Jag saknar inte företaget men jag saknar mina kollegor. Har man arbetat tillsammans i nästan tio år så blir är man som en familj och när man en dag slutar känns det som en skilsmässa.
Jag har åkt på någon magåkomma och är inte alls bra. Det började för ett par veckor sedan men jag har inte blivit bättre och igår blev det värre än någonsin. Jag är milt sagt, skitsur. Ny garderob var införskaffad till helgen och jag hade sett så fram emot att åka iväg, men jag kommer inte iväg. Jäkla skit. Jag hittade en weekendväska och jag köpte faktiskt en väska ur Accents herrkollektion då den passade familjen bäst. Jag hade först siktat in mig på en rosa väska men efter mycket dividerande med mig själv så blev det en brun som passar både mig och maken. Vill slippa se äkta hälften bära omkring på en rosa weekendväska – det är inte riktigt hans stil, hahaha
Till middag blev det en härlig, mustig och smakrik cowboylasagne där mustig köttfärs, kidneybönor och varmrökt fläsk samsas med lasagneplattor. Du behöver inte göra lasagne av köttfärsröran utan kan äta grytan som en chili. Skippa då oatly fraiche, plattor och veganost. Och tycker du att socker är av ondo så tillsätt lite tomatketchup istället. Grytan behöver sötma för att smakerna ska framhävas.
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g köttfärs
- 400 g rökt fläsk
- 3 stora champinjoner
- 2 buljongtärningar
- 1 förpackning (400 g) kidneybönor burk
- 1 förpackning krossade tomater
- 1 paprika
- 1 chili
- 1 msk strösocker
- chilipulver
- salt
- svartpeppar
- olja
- 1 förpackning oatly fraiche
- lasagneplattor
- veganost
Så här gör du
Ansa chili och paprika och skär i bitar.
Skär fläsket i tärningar. Strimla champinjoner.
Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsk, chili och champinjoner och stek några minuter.
Tillsätt köttfärs och stek tills färsen fått färg. Tillsätt bönor, buljongtärning, paprika, socker och krossade tomater.
Smaka av med chili, salt och peppar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
Nu kan du servera grytan som den är, eller så rör du ned 1 liten burk oatly fraiche. Blanda väl.
Varva sås och lasagneplattor i en form och avsluta med lite veganost på toppen. Sätt in i ugnen tills plattorna är klara (se paketet).
Trackbacks/Pingbacks