I morgon, den 4 oktober, är det kanelbullens dag och visst är kanelbullens dag väl värd att fira? Tycker du om kanelbullar? Det gör jag, speciellt om de är fyllda med massor av kanel. Mellan dig och mig så kan jag erkänna att jag egentligen skulle kunna skippa större delen av bullen och bara äta det som finns innerst, nära ”inkråmet”. Förstår du vad jag menar? Min dotter brukar köpa en stor kanelbulle och så slänger hon bort de 2-3 första lagerna och äter bara det göttaste. Hon brås helt klart på sin mamma.

nicklaskokbok_kanelbulle

Och du, hinner du inte baka så är du absolut ingen sämre mamma för det. Hur många gånger tror du jag hann stå och baka och laga mat till olika temadagar när barnen var små? Vet inte hur många gånger mina barn talade om för mig att alla andra åt våfflor på våffeldagen eller semlor på semledagen. Och jag hade missat det – igen. Små barn vet verkligen hur de ska skuldbelägga sina föräldrar.

De gånger då jag kom ihåg alla dessa temadagar är lätträknade och ryms på en hand. Så tro mig – köp färdiga (mjölkfria) kanelbullar och värm. Findus kanelbullar innehåller ingen mjölk och de är jättegoda.

Har du däremot tid och ork att baka, så följer här några av mina kanelbullerecept.  Låt mig börja med kanelbullekakan, som tar max 45 minuter att svänga ihop och tillaga i ugnen. Ett jätteplus att du inte behöver någon jäst för jäst är ju i alla fall någonting som jag aldrig har hemma. Och har jag det hemma så ligger det uttorkat och ihopsjunket i sitt paket att det bara är att slänga. Pernillas kanelbullesockerkaka, behöver inte heller någon jäst och tar cirka tio minuter längre (tillagning och i ugnen). Supergoda – och enkla – om man snabbt vill ha något på bordet

Och här är några fler recept: