Äkta hälften och jag njuter av en miniweekend i vackra Blekinge och försöker ladda batterierna efter en intensiv och omtumlande vecka. Snön ligger vackert på marken och temperaturen är på runt -6 grader och det är otroligt skönt. Luften är klar och i hagen bredvid vårt hus huserar grannens får. Jag bara älskar att få vara på landet och djupt inom mig bor nog en liten farmare.
Inne i stugan så är brasan igång och det är underbart skönt att bara få vara. Jag har med mig en bok jag ska plöja igenom och senare ikväll blir det en mustig soppa och en massa småplock.
Häromdagen gjorde jag en superenkel omelett som smakar både persilja och dill och det ger en föraning om den vår och sommar som är på väg – trots att vi har haft en vecka med mycket snö och halt väglag. Omeletten är perfekt att ha med sig i lunchlådan.
1 portion
Ingredienser:
- 2 ägg
- salt
- peppar
- ca 2 msk hackad persilja
- ca 2 msk hackad dill
- mjölkfritt margarin
- 1 dl räkor
- knappt 1 msk citronmajonnäs
- ca 1 msk dill
- sallad
Arbetsbekskrivning
Knäck äggen i en skål och vispa med salt, peppar, dill och persilja. Bryn mjölkfritt margarin i en stekpanna och häll över äggblandningen. Låt stelna på svag värme (du ska inte vända på den). Lägg över omeletten på en tallrik
Blanda räkor med majonnäs och dill. Lägg räkor och sallad på ena halvan av omeletten och vänd över den andra halvan.
Trackbacks/Pingbacks