Magiska Quadrille. Underbara, fantastiska Quadrille i Polen. Efter tre år är jag tillbaka och tillbringar en magisk födelsedag tillsammans med familjen på detta sagoslott. Vilka intensiva dagar vi har haft och så mycket kärlek vi fått. Jag vet knappt var jag ska börja, men det är väl bäst att börja från början, som man gör när man ska berätta en saga. Så, det var en gång…

För ett par veckor sedan bestämde vi att boka en gemensam familjeresa. eftersom jag ”femmade”. Och det blev ju inte sämre av att Nicklas och Emma också fyllde år samma vecka, så vi bestämde oss för att tre fjärdedelar av familjen skulle firas i Polen. Jag pratade mig varm för Quadrille, då jag har velat återvända efter min mammas och mitt besök för drygt tre år sedan.

Vi bokar resa

Jag kontaktade helt fantastiska, underbara, suveräna SystrarnasPolen som bokade in oss på herrgården – två dubbelrum, ett singelrum, taxi till och från hotell, middag en kväll samt välkomstdrinkar. Och naturligtvis ingick fri tillgång till spa. Jag är så nöjd med den service jag får av dessa duktiga systrar och de är helt otroliga på att trolla fram paket, utifrån ens budget.

Så, torsdag morgon lämnades Felix på katthotell och därefter åkte vi till Forex för att växla pengar. Jag märkte aldrig att jag fick för lite pengar, men drygt tio minuter efter att vi lämnat Forex, ringde de upp och bad mig återkomma då jag skulle ha ännu mer pengar.  Stena Line bordades framåt kvällen och det blev lite mysig samvaro i baren innan vi hamnade i säng vid elva. Min inre klocka började stimma redan vid halv sex på fredag morgon, så jag är ledsen att jag väckte upp alla, men är det morgon, så är det 🙂

Äntligen framme

Klockan nio var vi framme i Gdynia och där väntade vår taxi för transport till Quadrille. Vi anlände dit vid halv tio och där bjöds vi på frukost eftersom våra rum inte var klara. Men det gjorde absolut ingenting. Bara att njuta av atmosfären är magisk. Och vill du se ännu fler interiörbilder ska du absolut kika på mina tidigare inlägg om Quadrille. Hotelldirektören hälsade mig varmt välkommen tillbaka och det gjorde mig varm om hjärtat.

Efter frukost tog Emma och jag en promenad bort till varuhuset Kliff och sedan återvände vi till hotellet för att äta lunch. Jag åt en helt ljuvlig kycklingsallad och jag vet inte om det beror på atmosfären, att familjen är samlad eller att kocken trollar med ingredienserna. Mest troligt är det en kombination av allt.

Efter lunch var vårt rum färdigt och det roliga med Quadrille är alla rum har sin egen unika design och roliga möbler. Efter att vi packat upp och kikat runt på allting, så begav vi oss ned till spaavdelningen för ett par timmars relax.

3-timmars middag

Klockan halv sju möttes vi upp utanför hotellets restraurang – the White Rabbit. Quadrilles kreativa kockar Marcin Popielarz och Rafał Koziorzemski tar gästerna med sig på en magisk matresa och nu blir det matporr av absolut högsta kvalitet. Spänn på dig bältet för nu åker vi. Och ha i åtanke alla våra födoämnesallergier, men det är absolut inga som helst problem. På Quadrille äter man gott och serveras mat som är både gluten- och mjölkfri (om man så önskar).

Vi ledsagades till vårt bord och för att fira våra födelsedagar bjöd SystrarnasPolen oss på var sitt glas bubbel. Så jättegulligt och vi blev så glada. Visst har jag nämnt att systrarna är unika i sitt kundbemötande? Vid varje sittplats låg ett kort, där de – och Quadrille – gratulerade oss på våra respektive födelsedagar och jag blev nästan tårögd av allt.

Redo för matkoma? Då kör vi. Rätt nummer ett – och för min egen lathets skull så kommer menyn på engelska. Man kunde köpa tillhörande vinpaket men vi beställde istället in en flaska vitt, som blev vårt temavin för hela kvällen.

Own-baked breads, buckwheat chops, chives butter, caramelbutter

Till brödet serveras bread consommé, roasted linseeds. Consommen var så god.

Rätt nummer två.
Speat fried in egg & cucumber salad.

Rätt nummer tre.
Smoked cod loin with tomatoes & lovage.
Jösses, torsken smälte i munnen och tomaterna var så söta. De små chipsen på fisken är gjorda av tomatskinn.

Rätt nummer fyra
Young potatoes with chives and nasturtium leaves.
Älskar potatis och den här rätten var gudomlig i smakerna.

Rätt nummer fem.
Här skulle det ha serverats en soppa på kanin och njure, men eftersom den var svår att tillaga mjölkfri så fick vi en jättegod grönsakssoppa, där smakerna av de späda grönsakerna gifte sig med buljongen.

Rätt nummer sex.
Sorbé gooseberry and verbana.
Nu började det spänna i midjan hahaha. Men jösses vad läskande och gott.

Rätt nummer sju
Seasoned beef shank, mushrooms and demi-glace sauce
Köttet smälte i munnen och champinjonerna var fulländade i smak.

Här var jag nästan beredd att kasta in handsken då jag inte orkade mer, men då trollades det fram ett dessertvin som var så gott och gifte sig med de olika desserterna. För varje rätt trodde vi att vi hade ätit klart, men icke. Det bars fram tallrik efter tallrik.

Vinbärsgelé som kokats med rödvin på en frasig bädd, citronsorbé och chokladringar. Mamma mia så gott.

Violett cotton candy.
Åh – det här hade jag kunnat äta hur mycket som helst av.

Profiteroles with red currant

Och här trodde vi att vi var klara. Men nej då, då skulle kocken bjuda på födelsedagstårta. Smaken av espresso och choklad var fulländad och vi bara himlade med ögonen och njöt.

Vi satt tre timmar och åt oss igenom den fantastiska menyn. Jag som varit här tidigare, visste att maten var helt suverän men nu fick jag dela upplevelsen med resten av familjen som bara njöt för varje rätt som bars fram och som presenterades i vackra ordalag. Om vi hamnade i matkoma? Jo, det gjorde vi, så det var skönt med en kvällspromenad innan vi ramlade i säng.

Egentligen borde jag ägna ett helt blogginlägg åt kockarna, då maten de skapar i köket är fulländad konst. Jag kan inte med ord beskriva hur gott det är, utan det måste upplevas på plats.

Vackra Sopot

Lördag morgon samlades vi till frukost vid halv nio och min frukost bestod bara av olika sorters färsk frukt, då jag fortfarande var i matkoma. Vid elva tog vi taxi till Sopot där vi tillbringade ett par timmar med att vandra på dem berömda bryggan, gå på stranden och bara njuta. Att åka taxi i Polen är löjligt billigt och en resa till Sopot gick på 27 zloty.

Åter till hotellet så bytte vi om för ett par timmars relax på spaavdelningen. Emma och jag hade bokat in 90 minuters parbehandling och det var gudomligt. Vi fick oss ett par glada fniss när vi skulle byta om till våra papperstrosor och vi var båda överens om att det var tur att våra respektive inte fick se oss klädda i dem. Kroppen fick sig en rejäl massagebehandling och sedan fick vi ansiktsbehandling. Underbart skönt.  Efter behandling så uppvaktades jag av hotellet med ett paket spaprodukter och jag måste säga att alla på Quadrille har varit så otroligt gulliga. När Nicklas åt middag i puben en kväll, så trollade de fram en tårta åt honom. Jag säger det igen, Quadrille är magiskt.

Men, som alla sagor så går även min mot sitt slut. På söndag morgon checkade vi ut och gick på båten mot Karlskrona. Stena Line är ett kapitel för sig när man befunnit sig i en sagovärld ett par dagar. Vi åt buffé på båten och den var tillagad i syfte att utfodra många men utan minsta kärlek. Men vad gjorde det, jag befann mig fortfarande i ett sagorus.

De två dagarna vi befann oss på Quadrille var magiska, inte minst tack vare hotellets personal som verkligen älskar sitt jobb. Innan jag sätter punkt vill jag också tacka SystrarnasPolen för ett toppenarrangemang. Och är det någon som undrar, så har jag inte blivit sponsrad, utan känner att jag från hjärtat verkligen kan rekommendera dem om man funderar på en Polenresa.

Och Quadrille – du ligger mig varmt om hjärtat