Är inne på min sista semestervecka och känner mig för första gången – på flera veckor – utsövd. Den värme vi har haft välkomnas av många men jag klarar inte av så höga temperaturer. Går jag ut, smyger jag i skuggan och på nätterna står luften helt stilla i sovrummet trots fläktar och öppna fönster. Därför välkomnar jag mildare temperaturer och gråmulet. Nu kan jag börja leva igen.
1 rulltårta
Ingredienser
- 4 ägg och 1 äggvita
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl potatismjöl
- 1 kryddmått salt
- 4 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
- 175 g mjölkfritt margarin
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
Så här gör du:
Vispa ägg och socker poröst. Jag körde cirka 5 minuter med elvisp. Blanda övriga ingredienser och rör ned i smeten. Blanda väl.
Häll ut smeten på bakpappersbeklädd plåt. Sätt in i 250 grader i 5-6 minuter.
Ta ut och vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper som du strött socker på.
Låt kallna något.
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred ut på rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan och låt den vila en stund i bakplåtspapperet.
Njut.