Är inne på min sista semestervecka och känner mig för första gången – på flera veckor – utsövd. Den värme vi har haft välkomnas av många men jag klarar inte av så höga temperaturer. Går jag ut, smyger jag i skuggan och på nätterna står luften helt stilla i sovrummet trots fläktar och öppna fönster. Därför välkomnar jag mildare temperaturer och gråmulet. Nu kan jag börja leva igen.

Så, har du haft en skön semester? Vi hade planer på många, roliga utflykter men i mitten av förra veckan fick älskade mannen åka in akut på sjukhus. Där låg han i flera dagar och fick genomgå ett ingrepp, men nu är han hemma igen och ska ta det lugnt den här veckan. Så vi tar det lugnt. 
I tisdags kunde vi dock göra en liten utflykt till Lönsboda för att titta på ett hus som ev kunde omvandlas till sommarstuga. Vilket härligt hus. Det var som att komma in i ett hus som andades 50-, 60- och 70-tal. Underbart. Jag kunde ha flyttat in direkt om möblemanget hade ingått. Men, vi rusar inte på utan ska titta på ytterligare ett hus nästa vecka och sedan får vi se. Först och främst gäller det att äkta hälften helt blir frisk.
I går bjöd min mamma på en helt fantastisk rulltårta och jag delar med mig av det goda receptet här. Baka, ät och njut. Och ha en fortsatt skön sommar.

1 rulltårta

Ingredienser

  • 4 ägg och 1 äggvita
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1 kryddmått salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Så här gör du:
Vispa ägg och socker poröst. Jag körde cirka 5 minuter med elvisp. Blanda övriga ingredienser och rör ned i smeten. Blanda väl.

Häll ut smeten på bakpappersbeklädd plåt. Sätt in i 250 grader i 5-6 minuter.

Ta ut och vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper som du strött socker på.

Låt kallna något.

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred ut på rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan och låt den vila en stund i bakplåtspapperet.

Njut.