Perfekt på buffébordet. Enkelt att göra i förväg. Serveras i tunna skivor på buffébordet.

18-20 portioner

dubbelmarinerad

Ingredienser:

  • 2.5 kg fläskytterfilé

marinad 1:

  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 4 dl matlagningsvin
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 buljongtärning (krossad)
  • 3 msk ajvar
  • pepparmix

marinad 2:

  • 2 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 röda chili, finhackade
  • 6 msk balsamvinäger
  • 3 dl olivolja
  • 6 msk hackad bladpersilja
  • salt
  • pepparmix

Arbetsbeskrivning:
Blanda ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet och låt marinera över natten.

Ta upp och torka av köttet. Grilla köttet tills köttet har en innertemperatur på ca 70 grader. (Är det mitt i vintern, så sätter du ugnen på 175 grader och steker i ca 20 minuter).

Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg det varma köttet i marinaden och låt köttet ligga i minst 2 timmar.

Skär upp köttet och lägg på ett fat. Ringla över marinaden.