Perfekt på buffébordet. Enkelt att göra i förväg. Serveras i tunna skivor på buffébordet.
18-20 portioner
Ingredienser:
- 2.5 kg fläskytterfilé
marinad 1:
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 2 dl vatten
- 4 dl matlagningsvin
- 2 dl olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 buljongtärning (krossad)
- 3 msk ajvar
- pepparmix
marinad 2:
- 2 finhackad vitlöksklyfta
- 2 röda chili, finhackade
- 6 msk balsamvinäger
- 3 dl olivolja
- 6 msk hackad bladpersilja
- salt
- pepparmix
Arbetsbeskrivning:
Blanda ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet och låt marinera över natten.
Ta upp och torka av köttet. Grilla köttet tills köttet har en innertemperatur på ca 70 grader. (Är det mitt i vintern, så sätter du ugnen på 175 grader och steker i ca 20 minuter).
Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg det varma köttet i marinaden och låt köttet ligga i minst 2 timmar.
Skär upp köttet och lägg på ett fat. Ringla över marinaden.
Trackbacks/Pingbacks