Emma brukar laga dumplings och lägga i min lunchbox. Det är små asiatiska degknyten som fylls med fläsk, grönsaker eller färs  Knytena kan ångkokas eller friteras men Emma kokar dem och lägger sedan i frysen. Praktiskt att ta fram och steka innan servering. Men de går också bra att äta som dom är. Vi har gjort en vegetarisk variant.

Ca 25 st

dumplings1

dumplings2

Den vegariska röran.

dumplings3

Ingredienser:

  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 6 dl vetemjöl + 1 dl vid utkavling
  • 2 dl riven rödkål
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 1 riven morot
  • 1/4 tunt skivad paprika
  • ca 2 cm riven färsk ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • salt
  • peppar
  • olja

Arbetsbeskrivning:
Blanda vatten, ägg och vetemjöl till degen. Degen ska släppa skålen. Ställ åt sidan ca 45 minuter.

Fräs grönsakerna i olja. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Kavla ut degen och ta ut runda mått. Jag använder ett dricksglas. Lägg en tsk fyllning på varje rundel och vik ihop degrundeln till en halvmåne, nyp ihop längst upp i mitten. Koka i ca 2 minuter.

Ta upp och låt kallna. Kan läggas i frys eller stekas. De går också utmärkt att servera som de är.