Jag var en sväng i Helsingborg igår och på temat stod att försöka hålla sig inomhus så mycket som möjligt. Helt ärligt, jag klarar inte den här värmen längre och gör allt för att slippa vara utomhus. Min kropp är inte gjord för dessa höga temperaturer. Jag beundrar alla som orkar ligga och steka sig, timme efter timme, på en strand. Jag klarade inte ens av det som barn och gör det definitivt inte nu som vuxen. Det som gäller är skugga och mycket vatten.

Nicklas och jag tillbringade förmiddagen på Dunkers Kulturhus och gick igenom utställning efter utställning.

Jag var mycket imponerad av den australiska illustratören Shaun Tan och hans utställning Lost Things. Så otroligt begåvad han är och jag som inte är speciellt förtjust i tecknade filmer gillade verkligen den kortfilm som visades. Vilken begåvning.

Miss Lyckat är en annan rolig utställning med inspiration från Museum of Failure. Där visas produkter och tjänster som på ett eller annat sätt anses misslyckade. Visste du att världens mest sålda bil från början skulle ha blivit marshmallows? Företaget Ahlgrens lyckades inte få till rätt recept och smeten blev för seg och hård, men den smakade gott. Man vågade lansera den godisbilen och ett misslyckade blev till en succé som idag är en storsäljande klassiker.

Lunch blev det i Dunker Bar & Matsalar och jag åt en jättegod grillade biff med ananassalsa. Vi hade en fantastisk utsikt och jag hade nog kunnat bli sittande där hela dagen, om det inte vore för att jag ville se Kärnan.

Sagt och gjort, vi tog oss upp mot Kärnan. Tornet är staden Helsingborgs stolta symbol och varumärke. För den som tar sig hela vägen upp till toppen (146 trappsteg) väntar en fantastisk utsikt över Helsingborg och hela vägen över till den danska kustlinjen. Det var helt otroligt att se Helsingborg från ovan och alla trappsteg var värt att krafterna tog slut i värmen.

Helsingborg är en riktig pärla och jag kan förstå varför Nicklas älskar sin stad.