Ella från Australien bjöd på Shepherds pie en kväll. Helt klart godkänd en och favorit som vi kommer att göra flera gånger.
4-6 portioner
Ingredienser:
- 1 kg nötfärs
- mjölkfritt margarin
- 2 st skivade lökar
- 1 hackad vitlök
- 2 stora, skalade och skivade morötter
- 2 dl gröna ärtor
- 2 dl majs
- 2 dl buljong
- salt
- peppar
- maizenamjöl
- 6 stora potatisar, kokta och mosade
- Jeezly perfekt pizzaost
Arbetsbeskrivning:
Fräs lök och vitlök i mjölkfritt margarin och tillsätt köttfärs och stek tills färsen är genomstekt. Lägg ner morötter, frysta ärtor och majs. Tillsätt 2 dl köttbuljong och låt sjuda i 5 – 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Red av med maizenamjöl blandat med lite vatten.
Lägg köttfärsblandningen i en ugnssäker form och toppa med potatismos och ”ost”.
Gräddas i ugnen i ca 175 grader i ca. 30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.
Trackbacks/Pingbacks