Grattis Emma på 21-årsdagen  .  I dag firar vi vår underbara, fantastiska Emma och vi väntar på att hon och hennes Robin ska landa på Kastrup ikväll kl 23.15, så att vi får fira hennes födelsedag.

Jag vet inte var de här 21 åren har tagit vägen och vår Emma har onekligen berikat vårt liv. Emma var planerad till den 17 september men hon hade bråttom.

Vattnet gick natten mot den 2 september och när jag ringde in till Kvinnokliniken i Lund så bad de mig avvakta tills värkarna satt igång. Jag kommer ihåg att jag satt och spelade patiens hela natten (det fanns liksom inte så många spel på datorn vid den tiden) och äkta hälften sov gott, men det var ju skönt att någon sov gott den natten.

Äkta hälften åkte iväg till jobbet på morgonen eftersom jag bedyrade att allt var lugnt, men strax efter tio på förmiddagen bestämde jag mig för att köra in till Lund. Japp, du läste rätt.  Jag körde in, parkerade, blev inskriven och då helt plötsligt blev det bråttom eftersom man bestämde sig för att sätta igång förlossningen. Jag kommer ihåg att jag avbröt det hela, gick ut och la in mer pengar i parkeringsautomaten eftersom jag inte ville få parkeringsböter hahahaha. Där gick jag vankades fram i sjukhuskläder och puttade in fler kronor i parkeringsautomaten. Jösses!

Vid ett-tiden ringde förlossningen till min man och sa att nu var det nog läge att åka in, men han hade asfalt som han skulle lägga så han bad mig hålla igen. Jojo, som ni märker har vi humor i vår familj. Klockan två ställde han lastbilen utanför förlossningen och 40 minuter senare så anlände vår lilla Emma. Snabba ryck. Emma föddes 14.40 och vägde 2550. Det var en liten skit men jösses vad hon kunde äta.

Jag var hemma igen torsdag förmiddag och sedan dess har allting gått i en jäkla fart. Jag kommer ihåg att vår älskade dotter vägrade att sova och mest nöjd var hon när jag bar henne, vilket innebar att jag bar henne nära mig i stort sett hela tiden. Så fort jag la ned henne så skrek hon, så jag bar henne nära mig i nästa nio månader.

Vi har fått uppleva så mycket genom vår Emma och att få en dotter som är en kopia av en själv, ja, det får en att förstå vad ens egna föräldrar gått igenom. Tro mig, man blir ödmjuk…

Jag har alltid drömt om Japan och genom Emma så fick jag besöka detta fantastiska land, som vår familj tagit till sitt hjärta. Vi har genom Rotary ungdomsutbyte fått växa och jag tror att vi alla genom detta blivit en bättre människa och en bättre familj. Så Emma, grattis på 21-årsdagen. Framtiden väntar på dig. Vi älskar dig. Och står bakom dig vad du än gör.