Emma gjorde en stor form rabarberpaj och den har vi njutit av i 2 dagar. Pajen är lika god varm som kall men hemligheten ligger i vaniljsåsen. Den går inte av för hackor. Tllsätt havreglass i vaniljsåsen och när glassen smälter så blir såsen krämigt tjock och god. Förbered såsen i god tid och låt den gotta ihop sig i kylskåpet. Mums!
10 portioner
Ingredienser:
- 3,5 dl strösocker
- 7 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 125 g mjölkfritt margarin
- 8 tjocka stänger rabarber
- lite vatten
- strösocker
- kanel
- Creamy Vanilla (Planti)
- 1/2 förpacking havreglass
Arbetsbeskrivning:
Dela rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och häll på lite vatten. Koka tills rabarbern nästan ”smält”. Smaka av med socker och kanel. Om du tycker att rabarbern är för rinnig, dvs du fick i mer vatten än du skulle, så går det bra att sila den.
Lägg mjölkfritt margarin, vetemjöl, strösocker och havregryn i en matberedare. Mixas väl.
Lägg rabarbern i en ugnsform. Häll på smuldegen och sätt in i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
Vispa Creamy Vanilla så den blir pösig. Blanda i havreglass som sakta får smälta. Det blir en syndigt god, tjock, fantastisk vaniljsås.
Trackbacks/Pingbacks