Mina Butterfly Twists har kommit. Är så glad 🙂 Har varit på jakt efter ett par lätta ballerinaskor att ha i packningen och dessa kommer att bli så smidiga att packa ned. Förra året när vi var i Tokyo så gick vi så pass mycket att det var ett måste att ha ombytesskor för att överleva dagen och dessa passar både till jeans och klänning. Mina butterfly twists är inköpta hos Toffelshoppen och de har många fina modeller att välja mellan. Valet stod mellan dessa och ett par fina i rosa – men det får bli rosa nästa gång!

Jag börjar få lite resfeber och vi ska försöka komma iväg på en liten tripp till Mount Fuji den här gången. Jag ska också träffa en gammal utbyteskompis – vi har inte sett varandra sedan vi bodde i USA. Det ska bli så jäkla kul 🙂

butterflytwist

butterfly

Jag älskar falafel och har av någon anledning fått för mig att det är både svårt och jobbigt att göra, men ack vad jag bedragit mig. Bara att mixa ihop och sedan forma till bollar i golfbollsstorlek. Enklare kan det knappast bli. Jag serverade pitabröd till, fylld med falafel och grönsaker, men imorgon till lunch skippar jag brödet och kommer bara att slänga ihop en enkel sallad till mina falafel. Jag väljer att inte skriva ut måttet på kryddorna för smaken är så olika. Jag kryddar rejält men ska man servera rätten till mindre barn så är det kanske bäst att vara lite försiktig.

14 st

falafel02

falafel01

Ingredienser

  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 2 förpackningar kikärtor (á 380 g)
  • 1 kruka persilja
  • kummin
  • chili
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 msk vetemjöl

Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser utom kryddor och vetemjöl. Kör med stavmix så du får en slät massa. Rör ned kryddor och vetemjöl. Forma till bollar (i golfbollsstorlek). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollen lite. Sätt in i 180 graders ugn i 10 minuter. Ta ut plåten – vänd på bollarna – och sätt in i ugnen 10 minuter till.