100 st
Ingredienser
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3½ dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 tsk bakpulver
- ca 8 dl vetemjöl
- vatten att pensla med
- strösocker och kanel
- alt. pärlsocker
Arbetsbeskrivning
Rör margarin och strösocker poröst. Tillsätt ägg, ett och ett och slutligen vetemjöl och bakpulver. Blanda väl. Degen ska vara lite lös.
Spritsa ut degen på bakpappersbeklädda plåtar (blir 7 tjocka längder – 2 längder/plåt) eller dela degen i 7 lika stora delar och rulla ut den i längder och lägg på plåt.
Pensla med vatten och strö över en blandning av strösocker och kanel, eller bara pärlsocker.
Grädda i ca 175 grader i ca 15 minuter. Skär genast i sneda bitar när du har tagit plåten ur ugnen.
När samtliga längder är gräddade och uppskurna, stäng av värmen på ugnen, sätt in skorporna igen och låt dem eftertorka under natten.