En liten konstig blandning men jag var tvungen att städa ur kylskåpet – och man tager vad man haver 😉

4 portioner

potatisgratäng

Ingredienser:

  • 800 g potatis
  • salt
  • peppar
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 4 dl imat
  • 600 g torsk
  • 1 röd lök
  • 1 burk rostad paprika
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • ströbröd
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Skala och skiva potatisen tunt. Blanda potatis, strimlad purjolök och skivad vitlök i en form. Salta och peppra. Häll över  imat, ev får du späda med mer under tillagning. Sätt in i ugn, 175 grader i ca 55 minuter.

Kör fisk, lök och rostad paprika i en matberedare så att du får en fin färs. Smaka av med salt och peppar. Rör ned ägg och vetemjöl.

Vänd färsen i ströbröd (det är klibbigt) och stek i mjölkfritt margarin.