En liten konstig blandning men jag var tvungen att städa ur kylskåpet – och man tager vad man haver 😉
4 portioner
Ingredienser:
- 800 g potatis
- salt
- peppar
- ½ purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 4 dl imat
- 600 g torsk
- 1 röd lök
- 1 burk rostad paprika
- salt
- peppar
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- ströbröd
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning:
Skala och skiva potatisen tunt. Blanda potatis, strimlad purjolök och skivad vitlök i en form. Salta och peppra. Häll över imat, ev får du späda med mer under tillagning. Sätt in i ugn, 175 grader i ca 55 minuter.
Kör fisk, lök och rostad paprika i en matberedare så att du får en fin färs. Smaka av med salt och peppar. Rör ned ägg och vetemjöl.
Vänd färsen i ströbröd (det är klibbigt) och stek i mjölkfritt margarin.
Trackbacks/Pingbacks