En jättegod fiskgratäng som serveras med röd quinoa eller ris, om man nu önskar det. Jag är inte speciellt förtjust i ris utan föredrar quinoa eller matvete. Visste ni att quinoa är en ört som är släkt med spenat och rödbeta? Har man en skvätt vitt vin över så häll det gärna i såsen.
4 portioner
Ingredienser:
- 4 st pangasius-fileer
- salt
- peppar
- ½ påse hackad spenat
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 3 msk vetemjöl
- 2 fiskbuljongtärningar
- 5 dl creamy cooking
- ½ dl vatten
Arbetsbeskrivning:
Salta och peppra fisken på båda sidorna.
Värm spenaten på svag värme. Tillsätt vetemjölet och smaka av med salt. Spenaten ska vara rätt fast. Ev kan du hälla den genom ett durkslag så du blir av med överflödigt vatten. Lägg en sträng spenat på varje fiskfilé och rulla ihop dem. Lägg dem med kanten nedtill.
Smält mjölkfritt margarin i en gryta och rör ned vetemjöl. Späd med creamy cooking. Blir såsen för tjock så tillsätter du lite vatten. Blanda ned fiskbuljong och rör om tills den smält. Häll såsen över fisken.
Klicka resterande spenat vid sidan om fisken.
Sätt in i 200 grader i ca 25 minuter.
Trackbacks/Pingbacks