Saffran är underbart ljuvligt och fantastiskt gott i fisksoppa. Den här mustiga, kryddiga fisksoppan värmer verkligen när det är kallt ute.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 1 rödlök, skivad
- 1 paprika, skivad
- 1 paket saffran
- 6 dl vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 2 fiskbuljongtärningar
- 10 små tomater, delade på hälften
- ½ msk färsk riven ingefära
- ½ chili, hackad
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk kanel
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk mandelmjöl
- skal från 1 citron
- juice från ½ citron
- 400 g torskfilé
Arbetsbeskrivning:
Börja med att bryna rödlök, vitlök och paprika i mjölkfritt margarin. Tillsätt alla ingredienser (utom fisken) och låt bubbla i ca 15 minuter. Tillsätt fisken och sjud ytterligare 10 minuter. Servera.
Trackbacks/Pingbacks