4 portioner

Ingredienser

  • 1 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 tsk basilika
  • 1½ l fiskbuljong
  • 1 lagerblad
  • 400 g sej- eller torskfilé
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning
Skär baconet i strimlor och hacka löken fint. Bryn mjölkfritt margarin i en gryta och fräs bacon och lök. Skala potatisen och moroten. Skär i 1 cm bitar. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Lägg ned i grytan och låt fräsa några minuter tillsammans med baconet och löken. Tillsätt fiskbuljong och kryddor. Låt koka ca 15 minuter på svag värme.

Tillsätt fisken, som skurits i 1 cm bitar, och låt koka ca 5 minuter på svag värme tills fisken är klar.