Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sambal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld). Räkna med 1-2 potatisrosor per portion och beroende på hur hungriga ni är. Servera med en riktigt grön och matig sallad och ett gott glas rött vin. Lägg en massa olika salladssorter i en skål, blanda ned lite skivad apelsin och ringla en god olja över. Rårivna morötter är smaskens i en sallad. Jag ska inte nämna vad jag har i min favoritsallad men den består ju av sådana där röda kärnor. You get the picture…
Annars har veckan varit lugn. Jag tycker att jag hamnat i ett ekorrhjul där jag jobbar, kommer hem, går och lägger mig och sedan är det dags att gå upp och jobba igen. Jag försöker att inte stressa upp mig för så här är det att leva med fibromylgi. Vissa perioder är jag vansinnigt trött och då måste jag tillåta mig att ta det lugnare. Just nu orkar inte kroppen mer än att jobba och sova. Jag har till och med fått dragit ned på min träning för det finns inga resurser att orka med det. Låter kanske väldigt trist men det är mitt sätt att överleva värken. Tids nog så vänder det och då har jag hur mycket kraft, energi och ork som helst att göra allt jag inte har orkat och hunnit med tidigare. Gissa om jag ser fram emot att det ska vända…. Har en rolig fest att se fram emot i helgen och ska bli underbart att få träffa festglada människor – tror precis det är vad mitt humör och kropp behöver just nu – i väntan på att jag ska piggna till 🙂
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g fläskfilé
- 500 g svamp
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- 2 förpackningar oatly ifraiche
- 2 msk kycklingbuljong
- oregano
- 1 msk stark ajvar
- sambal oelek
- kvisttomater
Arbetsbeskrivning:
Skär rent fläskfilen och skär den i ca 1½ tjocka skivor. Salta och peppra. Ansva svampen och dela den i halvor. Bryn mjölkfritt margarin och stek fläskfilén hastigt på var sida. Lägg över i form. Stek svampen och lägg den över köttet.
Vispa ned 2 burkar oatly ifraiche (2 små burkar) i stekpannan och rör ned kycklingbuljong, salt och peppar, ajvar, oregano och sambal oelek. Smaka av så du får en sås som du kan äta (sambal oelek kan bli för starkt om man inte är försiktigt). Häll såsen äver köttet.
Lägg några kvisttomater över såsen och sätt in i 175 grader i ca 20 minuter. Servera med potatisrosor och en härlig sallad.
Trackbacks/Pingbacks