Häromveckan blev jag så jättesugen på fläskpannkaka och det måste bero på att jag inte har ätit det på år och dagar. Ingen av våra barn var speciellt förtjust i ugnspannkaka så det är definitivt ingen rätt som har gått varm hemma hos oss, så det kan vara en av anledningarna till varför vi inte har ätit det på länge. Men nu är vi ju bara två, så då passade det bra att vispa ihop en smet. Och det som blev över blev till matlådor. Jag kommer ihåg att jag en gång gjorde en variant med massor av purjolök och tomater. Nästan som en pannkakspizza, men det blev inte heller någon hit hos dom, hahaha. Jag tror jag var den enda som tyckte det var gott.

Det här är första gången som jag testade att göra gluten- och mjölkfri fläskpannkaka och den fick tummen upp av äkta hälften. Nästa gång ska jag dock använda en mindre form, så den blir lite tjockare.

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 8 dl mandelmjölk
  • 6 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk fiberhusk
  • salt
  • mjölkfritt margarin
  • 200 g bacon

Så här gör du:
Smörj en långpanna med mjölkfritt margarin.

Vispa upp äggen och blanda ned mandelmjölk, glutenfri mjölmix, fiberhusk och salt.

Häll smeten i långpannan, lägg i bacon och grädda mitt i ugnen, i 225 grader, i cirka 25 minuter. Serveras med lingonsylt.