Hej på er. Hoppas att ni njuter av denna sköna fredagskväll, så här i slutet av oktober. Vi har varit lite (läs väldigt) snåla med att sätta igång värmen i huset men i morse var jag tvungen att slå på den. Jag klarar inte att frysa längre. Vi trodde att vi skulle klara oktober månad ut utan att sätta igång värmen, men det gick inte längre. Jösses vad jag frös i natt!

Vi kommer att försöka hålla en inomhustemperatur runt 20 grader men vi får se om det går. Mannen har väldigt frusen sedan sin hjärtoperation för 2 år sedan så nu gäller varma innetofflor och att klä sig i lager. Vi ska egentligen inte klaga då vi bor i ett väldigt energisnålt hus men med tanke på alla andra kostnader som ökat så är det inte helt fel att försöka dra in på saker och ting.

Det har varit väldigt snålt med nya recept på bloggen sista tiden och det beror på att jag börjat nytt liv. Jaja, vi får se hur länge det varar. Skämt å sido, min fibromyalgivärk har varit rent helvetisk sista 2 åren och i sommar kom jag till en punkt då jag var tvungen att vända ut och in på mig själv.

Sömnen var skit, kosten var skit, värken var skit. Jag orkade helt enkelt inte längre. För att orka igenom arbetsdagen drack jag alldeles för många energidrycker och resten av depåerna fylldes på med socker. Massor av socker. För varje dag som gick blev jag tröttare och jag blev sjukare och sjukare av min fibromyalgi. Värken höll på att ta livet av mig.

Reklam må vara av ondo men tack vare Facebooks algoritmer så började mitt facebookflöde, under juli månad, visa reklam för en träningsmetod som kunde få mig att må bättre. Och jag hade inget att förlora. Jag signade upp och efter 6 veckors så mådde jag bra. Jag ändrade min kost och min träning. Under dessa sex veckor minskade jag 18 cm i midja, 4 cm stuss och 4 cm lår samtidigt som jag ökade på muskelmassan. Och större delen av den värk jag har, den har försvunnit. Jag är i himlen. Nu tränar jag 3 gånger per vecka och det är helt fantastisk. Sockersuget har försvunnit  🙂 Vill du höra mer så kommer jag att berätta mer under kommande veckor. Jag är inte sponsrad på något sätt utan vill att du som lider av värk – det kan finnas hjälp.

I kväll har vi ätit riktigt, riktigt gott. Jag gjorde en fantastisk lingonsås som tillagades tillsammans med en mör ytterfilé. Till det serverades varma grönsaker och såsen var så god att jag nästan slickade ren tallriken.

Ingredienser:

 • 1,2 kg fläskytterfilé
 • salt
 • peppar

Sås 1

 • 2 deciliter växtbaserad grädde
 • 1 dl Oatly fraiche
 • 1 finhackad röd lök
 • 0,5 dl sockerfri lingonsylt
 • 2 msk oxfond
 • 2 msk tamarisoja
 • 1/2 tsk Sambal oelek

Sås 2

 • 1 dl växtbaserad grädde
 • Potatismjöl till redning

Tillbehör

 • Squash
 • Champinjoner
 • Paprika
 • Broccoli
 • Spenat
 • Tomater

Så här gör du:
Sätt ugnen på 150°C. Vill du inte ha slow cooking, så sätt ugnen på 175°C. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg köttet i en trång form.

Blanda ihop såsingredienser i en bunke och rör om väl. Häll såsen över köttet.
Ställ in formen i ugnen och låt den stå i cirka 1,5 timme (175°C) eller 2,5 timmar 150°C.

När cirka 20 minuter återstår av tillagningstiden, skiva upp grönsakerna och fräs dem i olja. Krydda med salt och peppar. Håll varmt.

Ta ut köttet och låt det vila i aluminiumfolie.

Häll upp såsen som är i formen i en kastrull och slå på 1 dl växtbaserad grädde. Mixa ihop såsen med en stavmix. Koka upp såsen och red av med potatismjöl. Låt den sjuda ett par minuter. Smaka av.

Skiva upp köttet och servera med varma grönsaker