Här är min version av flygande Jakob och det bästa av allt är att det du inte gillar, det plockar du bara bort. Originalreceptet består bland annat av färdiggrillad kyckling, jordnötter, bacon, chilisås, grädde och bananer och receptet publicerades för första gången 1976 i tidningen Allt om mat. Riktig nostalgimat med andra ord. Och tycker du att broccoli är lite overkill, så är det bara att plocka bort.
Innan recept måste jag berätta att vi besökte Flinckmans Café i söndags där vi bjöds på riktig julmys. Vi hann naturligtvis med en gofika bestående av skinkmacka med rödkål och det sköljdes ned med julmust. Deras bröd är så gott!!! Jag hann också köpa ett par julklappar, så snart är julklappsinköpen klara. Ett paket till bara, sedan kan jag börja ägna mig åt julbak.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 förpackning oatly fraiche, 5 dl
- 1 burk Santa Maria Mango Papaya Salsa
- 700 g kycklingfilé
- olja
- salt
- peppar
- 1 broccoli
- 2 bananer
- 1 paket bacon
- 1 dl jordnötter
Så här gör du:
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek i olja. Salta och peppra. Lägg i en form och blanda med skivad banan.
Skär broccolin i mindre bitar och ge ett snabbt uppstek. Lägg ner i formen med kycklingen.
Blanda Oatly Fraiche med salsan och häll över kycklingen. Sätt in i 25 minuter i 175 grader.
Innan servering lägger du på knaperstekt bacon och jordnötter.
Trackbacks/Pingbacks