Jag sitter och jäser i soppan då lördagen mest har bestått av att äta, men ibland måste man få unna sig en massa gott. Inte minst då vi firar födelsedag idag. Älskade mannen fyller år så vi bjöd in familjen till en riktigt härlig lördagsbrunch, en måltid som i mina ögon är den perfekta kombon mellan frukost och lunch.

 

På vårt brunchbord serverades

Recept kommer att läggas upp och jag kommer att länka till dem även från detta inlägg. Gubbröran är så god och den passar också jättebra på ett påskbord.

Ett litet tips för att slippa stressa ihjäl sig. Gubbröra, ingefärsshot, våffelsmet och tårta förbereds redan dagen innan. 45 minuter innan gästerna kommer, ta ut tårta och garnera. 30 min innan gästerna anländer – starta våffeljärn och under tiden du gräddar, håll våfflorna varma i handduk. Börja koka kaffe och fyll på termos. Lägg vita bönorna i gryta och sätt på svag värme. Samma sak med korv och bacon. När gästerna anländer – sätt fram resten på bordet. Och, se till att du har någon som stryker duk och dukar fram bestick och glas. Du vet, det där sista man alltid kommer på att man skulle ha gjort… Sedan är det bara att sätta sig ned och njuuuuuuta.

Och min present till älskade hälften? En snygg jacka men han blev minst lika glad för 2,5 kg renkött, transporterat från Arjeplog 🙂

Ha en skön lördagskväll.