God morgon – och god fortsättning – på er. Idag ska vi ge oss ut och trängas i affärerna, dels för att byta en julklapp samt se om det finns lite roliga saker på rea så jag och sonen kan fylla på garderoben lite. Jag hoppas att alla har haft en fin jul och själv så har jag tillbringat den tidiga morgontimmen med att planera vad vi ska äta på nyårsafton. I år står det asiatiskt på menyn och jag ska bara välja tillhörande dryck så kommer jag att lägga ut hur vår meny ska se ut. Recept från den menyn kommer dock först efter nyår.

I dagens inlägg så presenterar jag de senaste fyra årens nyårsmeny och ett  genomgående inslag är ju toast skagen (som jag älskar) och pannacotta, men i år kommer det att bli ändring på det. Det krävs lite förnyelse 🙂 Och med det önskar jag alla en fin annandag.

Menyförslag 1 (vår meny från nyårsafton 2017)

 

Förrätt:
Räkor med mango och koriander
Dryckesförslag: 2690 Kung Fu Girl Riesling

Varmrätt:
Parmalindad oxfilé med potatis- och jordärskockskaka, haricots verts oh portvinssky
Dryckesförslag: 30649 21 Gables Cabernet Sauvignon

Dessert:
Vit chokladpannacotta med lakrits och hallon
Drycksförslag 4197 Chateau du Juge

Menyförslag 2 (vår meny från nyårsafton 2016)

Förrätt:
Räk- och löjromsskagen på toast
Dryckesförslag: 5882 A Christmann

Varmrätt:
Oxfilé med potatisrosor och portvinsstekt svamp
Dryckesförslag: 2343 Amarone

Efterrätt:
Pannacotta med passionsfrukt
Dryckesförslag: 2154 Chäteau Baulac Dodijor 2012

 

Menyförslag 3 (vår meny från nyårsafton 2015)

Förrätt:
Klassisk toast skagen med handskalade räkor, toppad med löjrom
Dryckesförslag: 7701 Rotari Rosé

Varmrätt:
Helstekt fläskfilé med karamelliserade rotfrukter, svampsås och duchessetoppar
Dryckesförslag: 28002 Amarone Selezione Antonop Castagnedi

Efterrätt:
Vaniljpannacotta med rårörda bär
Dryckesförslag: 7787 Nivole

 

Menyförlag 4 (vår meny från nyårsafton 2014)

Förrätt:
Laxbollar
Dryckesförslag: Grand recolde 75286

Varmrätt:
Oxfilé med hemmagjord pommes och beasås
Dryckesförslag: 3023 Cantina Zaccagnini dal tralcetto

Chokladmousse med hallon
Dryckesförslag: Asti Cinzano nr 7711