God morgon. Idag efter jobbet ska jag åka och handla det sista till vår nyårsmiddag. Det kommer att gå åt en hel del portvin till köttet och såsen och så behöver jag handla rödvin till maten. Allt annat ska finnas – annars blir det till att improvisera. Det har hänt förr… Jag har fått förfrågningar om recept till vår meny men tyvärr så har jag inget färdigt utan det kommer upp i början av nästa år. Är ledsen för detta men eftersom jag inte har varit ledig så har jag inte heller hunnit provlaga menyn utan första matlagningen sker nyårsafton kväll. Idag bjuder jag i alla fall på lite förslag på vad man kan äta på nyårsafton. Hade jag valt från rätterna nedanför så hade det blivit lax- och ansjovistårta till förrätt, varmrökt ytterfilé med kall gurksås och rostade grönsaker till varmrätt och naturligtvis hade vi avslutat kvällen med ett glas bubbel och min rabarber- och jordgubbscheesecake till efterrätt.

Förrätt

Laxbollar
Lax- och ansjovistårta
Bresaolarullar
Kallrökt lax med wasabiröra
Gubbröra

Varmrätt

Dubbelmarinerad ytterfilé
Kyckling med smak av salvia och skinka
Oxfilé med hemmagjord pommes och beasås
Ytterfilé Wellington med konjakssås
Ytterfilé med kall gurksås och ugnsbakade grönsaker
Varmrökt ytterfilé

Efterrätt

Chokladmousse med täcke av hallonpannacotta
Choklad- och hallonmousse
Hallonglass
Pavlovatårta
Rabarber- och jordgubbscheescake