Veckan inför midsommar och eftersom jag har fullt upp i veckan som kommer, så har jag planerat att under fredagen baka 3 olika sorters glutenfria kakor. Det blev fröknäcke, toscakaka och och bullar. Gissa om jag kände mig duktig när sista plåten plockades ut
Jag älskar fröknäcke och kan äta det som chips
Jag gick igenom skafferiet och hade fler ingredienser än vad jag trodde, så dessa plockades fram. Allting har ju blivit så dyrt så jag försöker använda upp det jag har. Saknas ½ dl, då tillsätter jag annat.
Ingredienser:
- 1 påse ekologisk frömix (4 dl)
- 2 msk chiafrö
- 1 dl majsstärkelse
- 1 dl riven vegansk ost (typ, violife parmesan)
- 0.5 dl rapsolja
- 1.5 dl kokande vatten
- 0.5 msk flingsalt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser och vegansk, riven ost. Rör i olja och vatten.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten tunt.
Sätt in i ugn ca 1-1,5 timme.
Trackbacks/Pingbacks