Jättegoda frukostbullar med smak av blåbär. Jag använde min muffinsform men det går lika bra att ställa dem på en plåt.

6 bullar

blåbärsbröd

Ingredienser:

  • 15 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl Planti blåbärssoygurt
  • 25 g smält mjölkfritt margarin
  • 1 ägg
  • Cirka 4 dl vetemjöl

Arbetsbeskrivning:
Rör ut jästen i salt. Blanda i soygurt och margarin. Rör ned ett ägg. Röd ned ca 3½ dl vetemjöl och rör till en smidig deg. Ställ åt sidan ca 1 timme för att jäsa.

Ta upp degen och arbeta samman med resten av vetemjölet. Dela i sex bitar och rulla till bullar. Lägg i muffinsform.

Sätt ugnen på 175 grader och låt bröden jäsa i ytterligare ca ½ timme. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.