Efterlängtade fredag och jag är har landat i köket (naturligtvis) efter en massa ärenden.
En gång i veckan åker jag och handlar till mina föräldrar och passar då på att ta hand om deras ärenden och detta sker vanligtvis på fredagar. Jag försöker underlätta deras vardag så att de slipper vistas ute i matbutik, post, apotek och annat.
För mig är det en självklarhet och definitivt inget tvång, utan rent själviskt, då jag vill behålla mina föräldrar så länga som möjligt. Och så länge Corona finns kvar, så gör jag vad jag kan så att de slipper ge sig ut.
Något jag dock har uppmärksammat är att allt fler börjat vistas ute. För ett par veckor sedan var det rent omöjligt att beställa hem matvaror, då det var flera dagars leveranstid, men i morse upptäckte jag att det fanns lediga tider hos Mathem, så jag gjorde en stor beställning som landar hemma hos oss i morgon.
När jag handlade till mina föräldrar så var det rätt mycket folk i matbutiken och så många var det inte för ett par veckor sedan, så jag tror att många tror att faran är över. Jag tror definitivt inte att faran är över och jag blir väldigt besviken att läsa om danskar och norrmän som åker över till Sverige, då mycket är stängt hos dom. Skärpning – då vi alla måste ta ansvar.
Så fortsätt att hålla avstånd, tvätta händer och var rädda om varandra.
Till kvällen bakade jag lite frukostbullar och de blev riktigt goda, så de måste jag tipsa om. Du behöver ingen matberedare utan det går bra att röra för hand. Och det bästa av allt – det blir inte en massa kladd och det är precis sådana degar som jag gillar. Det ska vara enkelt att baka.
8 st bullar
Ingredienser:
- 2 potatisar, cirka 175 g
- 0,8 dl sojamjölk
- 40 g smält mjölkfritt margarin
- 250 g vetemjöl (cirka 3,5 dl vetemjöl)
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk brödkryddor
- 1 tsk torrjäst
- 1 ägg
- cirka 40 g smält mjölkfritt margarin
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Koka potatis i saltat vatten. Häll av vatten. Mosa potatisen med en gaffel och blanda med sojamjölk och smält mjölkfritt margarin.
Rör ihop vetemjöl, salt, brödkryddor och torrjäst. Blanda ned potatisblandningen. Lägg på bakbord och knåda snabbt ihop till en deg, som läggs i plastpåse och får vila 30 minuter.
Ta ut degen och lägg på bakbord. Platta ut till cirkel och med pizzaskärare tar du ut åtta bitar.
Med handflatan rullar du den till rund bulle. Lägg på bakpapper. Strö på flingsalt.
Grädda i cirka 17 minuter.
Trackbacks/Pingbacks