Då är jag inne på näst sista dagen av frukostupproret och det är dags för en äggmuffins. Jag gjorde den redan kvällen innan för att spara tid. Jag la också i en liten broccolibit för jag tyckte det såg lite futtigt ut med bara spenat så själva uträkningen stämmer inte helt.

turkeyegg

turkeyegg2

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 1 skiva rökt kalkon
  • 10 g spenat
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Lägg 1 skiva rökt kalkon och spenat i en muffinsform. Knäck ett ägg över det.

Salta och peppra. Sätt in i 175 graders ugn i ca 10-12 minuter.

Kcal: 152.9
Protein (g): 19.8
Kolhydrater (g): 0.1
Fett (g): 8.1

Mitt omdöme:
Jättegott – trodde det skulle vara svårt att äta en kall äggmuffins men det var riktigt gott. Jag höll mig mätt till lunch.