Yes, då är jag inne på sista dagen och det har varit roligt att testa nya frukostvarianter sett ur mitt perspektiv. Jag har ju bara ätit gröt sista månaderna. I dag blev det en gluten-, mjölk- och äggfri våffla gjord på svarta bönor och det kanske låter lite konstigt – men det var gott.  Bilden ljuger också för om man ska hålla sig till 1 portion så ska man bara äta en halv våffla men jag gjorde en dubbel sats av receptet och  gav sedan äkta hälften den andra halvan.

våffla

1 portion

Ingredienser:

  • 1/4 dl svarta bönor
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk rapsolja
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 dl havregryn
  • ca ½ dl växtbaserad dryck

Arbetsbeskrivning:
Skölj bönorna och lägg dem tillsammans med alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en smet.

Häl smeten i ett varmt våffeljärn. Grädda tills den är genomstekt.

Kcal: 246.9
Protein (g): 6.5
Kolhydrater (g): 36.9
Fett (g): 7.2

Mitt omdöme:
Man kan visst göra våfflor av allt – till och med svarta bönor. Den var helt ok och mycket mättande.