Yes, då är jag inne på sista dagen och det har varit roligt att testa nya frukostvarianter sett ur mitt perspektiv. Jag har ju bara ätit gröt sista månaderna. I dag blev det en gluten-, mjölk- och äggfri våffla gjord på svarta bönor och det kanske låter lite konstigt – men det var gott. Bilden ljuger också för om man ska hålla sig till 1 portion så ska man bara äta en halv våffla men jag gjorde en dubbel sats av receptet och gav sedan äkta hälften den andra halvan.
1 portion
Ingredienser:
- 1/4 dl svarta bönor
- 1 tsk honung
- ½ tsk rapsolja
- ½ tsk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
- 1/4 dl havregryn
- ca ½ dl växtbaserad dryck
Arbetsbeskrivning:
Skölj bönorna och lägg dem tillsammans med alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en smet.
Häl smeten i ett varmt våffeljärn. Grädda tills den är genomstekt.
Kcal: 246.9
Protein (g): 6.5
Kolhydrater (g): 36.9
Fett (g): 7.2
Mitt omdöme:
Man kan visst göra våfflor av allt – till och med svarta bönor. Den var helt ok och mycket mättande.
Trackbacks/Pingbacks