Jag fattar inte vart juli månad har tagit vägen och jag beklagade mig häromkvällen att vi knappt suttit ute något i sommar. Tidigare år har vi verkligen njutit av sköna sommarkvällar och jag måste få säga att de kvällarna har varit  lätträknade i år, i alla fall fram till nu. Men jag väljer att hoppas att nu så vänder det. Nu börjar sommaren. Varför då? Jo, för jag börjar min semester. Det ska bli så skönt.

Ett av mina sommarprojekt blir att pimpa till vårt uterum som ser helt förskräckligt ut. Rummet har noll trivselkänsla och möblemanget känns så tråkigt. I går hann jag göra en blixtvisit hos Hultens i Staffanstorp och gissa om jag blev exalterad när jag såg att de hade rea. Jag ringde dit äkta hälften och efter lite överläggning så resulterade det i en snygg soffa och två fåtöljer. Egentligen borde vi fixa till golvet men jag köpte en stor matta som får dölja golvet tills vi får tid att fixa till det. Jag köpte också hem en cafégrupp (jo jag vet, jag var helt i köptaget i går) så att jag kan sitta och sörpla mitt morgonkaffe utomhus de kommande tre veckorna. Jag hittade dock inget bord som passade soffan så det ska jag ut och leta efter i helgen.

I veckan så gjorde jag en god pestosås som jag mixade ihop med basilika, svamp och bacon. Såsen kan göras helt vegetariskt eller så kan du använda grillad kyckling istället för bacon. Bara blanda ihop vad du är sugen på eller har hemma i skafferiet. Jag använder en pesto från Urtekram som är helt mjölkfri.

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner Fusilli (Barilla)
  • 2 st broccoli
  • 1 paket bacon
  • 150 g champinjoner
  • 1 burk urtekram basil pesto
  • ev färsk basilika
  • salt
  • peppar

Så här gör du:
Koka pastan.

Ansa broccolin och skär i mindre bitar. Koka så att den mjuknar. Häll av vattnet. Mixa broccoli med pestosås med stavmixer, smaka av med salt, peppar och basilika.

Strimla bacon och svamp. Stek det knaprigt. Blanda med den mixade pestosåsen.

Rör sedan ned pestoblandningen med den färdigkokta pastan. Njut.

 

Spara

Spara

Spara

Spara