Någon som vet vart vägen tagit vägen? Jag har ingen aning och det är inte lätt att sammanfatta veckan som gått när den bara skenar iväg som den gör. Och helt ärligt, jag har nästan glömt vad jag gjort, så det är ingen idé att fråga mig hur veckan varit. Vet inte om det beror på åldern eller för många strängar på ens lyra. Rent vädermässigt tycker jag att det mest regnat och varit riktigt tråkigt höstväder men ibland så spricker solen upp när man är ute och produktfilmar.

Vi har försökt enas om tapet till sovrummet och det är inte det lättaste.  Jag är inte rädd för färg men så finns det de som är lite försiktigare – men vi är överens om blått. Bara det är ju toppen! Nåja, tapet ska beställas på måndag så fram tills dess måste vi ha bestämt oss.

Tanken var att vi bara skulle vara två till fredagens middag men rätt som det var så var vi fem stycken. Jag höll på att få sammanbrott när jag plockade fram ytterfilén från kylskåpet för hur mättar man så många med så lite mat? Jag trodde att ytterfilén var på 600 g men det visade sig att den var på knappt 300 g. Nåja, finns det hjärterum så…

Vi gjorde en stor sallad, massor av ugnsbakade rotsaker och då märktes det inte att man bara fick en pytteliten bit kött. Köttet fylldes med ajvar, soltorkade tomater, vitlök och hackad persilja. Mums. Som sås serverades en sträng barbecue-sås.

Under middagen planerades vår gemensamma, kommande resa och efter många om och men har vi nu samsats om ett datum då alla kan åka. När körsbärsträden blommar som vackrast i Japan så beger vi oss iväg på vår tredje resa till Tokyo. Det finns så mycket kvar att se och göra där i detta vackra, exotiska land. Jag ser så fram emot att möta våra japanska vänner och att återse Rie igen. Nackdelen med att resa när Sakuraträden blommar är att flygbiljetterna är dubbelt så dyra som tidigare resor (2014 besökte vi Tokyo i slutet av april och 2015 i oktober) men å andra sidan så är det bästa med att resa med vuxna barn, att de nu själva betalar sin resa 🙂

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 ytterfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 stor näve hackad persilja
  • 2 msk ajvar
  • salt
  • peppar

Så här gör du:
Skåra upp ytterfilen och salta och peppra.

Hacka vitlök, soltorkade tomater och persilja. Blanda med ajvar och smeta röran i ytterfiléns skåra. Fäst med tandpetare.

Sätt in i 175 grader i ca 40 minuter. Servera med ugnsrostade grönsaker.