En försmak av jul. Spröda, goda cookies med smak av ingefära.
33 st
Ingredienser:
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk mald ingefära
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk mald kryddpeppar
- 225 mjukt mjölkfritt margin
- ½ dl strösocker
- ½ dl rörsocker strö
- 1 stort ägg
- 1 dl honung
- 1 dl choklad skuren i småbitar (kan uteslutas)
Arbetsbeskrivning:
Blanda vetemjöl, bakpulver, ingefära, kanel, salt och kryddpeppar i en skål.
Vispa mjölkfritt margarin och socker poröst. Blanda i ägg och honung och vispa ihop till en smet. Blanda ned de torra ingredienserna (och choklad) och rör ihop till en smet.
Rulla till valnötsstora bitar och sätt på bakplåtspapper.
Gräddas 10-12 minuter i 175 grader.